Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Wieprzowina w sosie pomidorowym z czarnymi oliwkami

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm, obtoczyć lekko w mące, strzepując jej nadmiar.

  • Pięć minut przed końcem duszenia dodać oliwki, białko, natkę pietruszki, wymieszać.

  • Potrawę wyłożyć na półmisek.

  • Żółtko przecisnąć przez metalowe sito i posypać danie.

  • Podawać z ryżem lub makaronem.

  • Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć partiami do zrumienienia z obu stron.

  • Przełożyć mięso na talerz.

  • Cebulę pokroić w cienkie krążki i smażyć na tej samej patelni ok. 5 minut nie przypalając jej.

  • Następnie wlać bulion, wino, pomidory i zagotować.

  • Włożyć mięso z powrotem na patelnię, dodać czosnek, imbir, paprykę, przykryć i dusić na małym ogniu przez ok. 30 min.

  • Jajka przekroić na pół i wyjąć żółtko.

  • Białka pokroić w cienkie paski.

  • Oliwki pokroić w plasterki.

Oceny i komentarze: 0