Schab w sosie ze świeżej żurawiny i z bakaliami

40MIN
Czas przygotowania
1GODZ.
Czas gotowania
18
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • Schab
  • 150 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 150 g wątróbki z kurczaka pokrojonej w grubą kostkę
  • 50 g orzechów wloskich
  • 50 g rodzynek
  • 1 jajo
  • 3 łyżeczki Przyprawa do mięsa duszonego w torebce
  • 600 g schabu b/k
  • 1/2 łyżeczki Cynamon mielony w torebce
  • 2 łyżki masła
  • 100 ml wody
  • Sos
  • 150 g mrożonych owoców żurawiny
  • 100 ml czerwonego wytrwanego wina
  • 100 ml wody
  • 150 g żurawiny do mięs
  • 2 łyżki cukru
  • Pieprz czarny mielony w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy