Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Schab z bakaliami w sosie ze świeżej żurawiny

Składniki
Porcja dla: 6 osób
Sposób przygotowania
  • Ze schabu wykroić 6 porcji, rozbić tłuczkiem na cienkie plastry.

  • Do masy mielonej dodać pokrojone wątróbki, bakalie, podsmażoną cebulkę, jajo, dodać przyprawę do schabu, wyrobić na jednolitą masę.

  • Tak przygotowany farsz układać na plastrach schabu, zawinąć, uformować zrazy, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, oprószyć cynamonem, posmarować masłem.

  • Piec ok. 40 minut w temp. 150 stopni.

  • Sos: Wino wlać do rondelka, dodać owoce żurawiny, gotować na małym ogniu ok. 45 minut, (gdyby była konieczność delikatnie podlewać wodą), dodać żurawinę ze słoiczka, rozmaryn, gotować jeszcze 10 minut, doprawić cukrem do smaku.

Oceny i komentarze: 0