Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczeń mielona

Składniki
Porcja dla: 5-6 osób
Sposób przygotowania
  • Chleb namoczyć w mleku, po czym dokładnie odcisnąć.

  • Mięso wymieszać z chlebem, cebulą, czosnkiem i jajkiem.

  • Doprawić solą i pieprzem do smaku, a następnie uformować i umieścić w natłuszczonej formie.

  • Śmietanę ubić, wymieszać z tartą bułką, musztardą, ziołami, parmezanem i tak przygotowaną mieszanką posmarować pieczeń.

  • Piec w piekarniku przez ok. 20 minut w temp. 175 stopni, a następnie przez ok. 20 minut w temp. 200 stopni.

  • Po ostygnięciu podawać z surówką i białym chlebem.

Oceny i komentarze: 0