Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Polędwiczka wieprzowa pieczona w cieście, podana w sosie z borówek

Składniki
Porcja dla: Polędwiczka wieprzowa pieczona w cieście, podana w sosie z borówek
Sposób przygotowania
  • Polędwiczkę zamarynować w marynacie, posypać majerankiem i obsmażyć na rozgrzanej patelni.

  • Tak przygotowaną polędwiczkę zawinąć w ciasto francuskie, posmarować rozkłóconym jajkiem i wstawić do rozgrzanego do 180 C piekarnika.

  • Piec przez 30-40 min.

  • Sos: Masło roztopić w rondelku, dodać 1-2 łyżki mąki i zrobić lekką zasmażkę.

  • Do rondelka dodać czerwone wino, borówki, rozgniecione owoce jałowca i doprawić solą z pieprzem.

Oceny i komentarze: 0