Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Medalion wieprzowy zapiekany z orzechami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso delikatnie rozbić, posolić, posypać pieprzem i obsmażyć z obu stron, przełożyć do płaskiej formy.

  • Warzywa drobno pokroić i wraz z czosnkiem, smażyć na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa przez ok. 10 min.

  • Dodać Sól do smaku i 1/4 łyżeczki Pieprzu.

  • Orzechy posiekać, wymieszać z serem i Majerankiem oraz przestudzonymi warzywami z patelni.

  • Kotlety przykryć powstałą masą i zapiekać ok. 15 min. w temp. 220 stopni.

Oceny i komentarze: 0