Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kantońska zupa z makaronem

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Kurę zalać 2,5 l zimnej wody, dodać sól i ugotować.

  • Masło roztopić, obsmażyć mięso.

  • Do zupy dodać wieprzowinę, mięso z kury oraz makaron i doprawić do smaku przyprawą.

  • Zupę gotować na małym ogniu 5 minut.

  • Podawać gorącą z drobno pokrojoną, młodą cebulką.

  • Mięso wyjąć z wywaru i pokroić w paski.

  • Grzyby namoczyć w wodzie.

  • Makaron pociąć na kawałki o dowolnej długości i również namoczyć w wodzie.

  • Olej rozgrzać, dodać drobno pokrojone warzywa, osączone z wody grzyby, pędy bambusa i kiełki sojowe.

  • Wszystkie składniki dobrze wymieszać i krótko podsmażyć.

  • Dodać do wywaru z kury i gotować około 10 min. na średnim ogniu.

  • Doprawić sherry i 2 łyżkami przyprawy.

  • Wieprzowinę pokroić na cienkie paski, zalać sosem sojowym i odstawić na 20 minut.

Oceny i komentarze: 0