Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa z kurczaka

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Wątróbki oczyścić, opłukać, osuszyć, podsmażyć (po przekrojeniu powinny być jasno różowe), następnie pokroić w kostkę.

  • Brzegi miseczek posmarować rozmąconym żółtkiem.

  • Ciasto pokroić w cienkie paski, ułożyć z nich kratkę na miseczkach i posmarować resztą żółtka.

  • Zapiekać 15 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st.C

  • Warzywa obrać i opłukać.

  • Sprawionego kurczaka pokroić na części.

  • Gotować z 6 szklankami wody, przyprawami, ziołami, warzywami, aż do uzyskania bulionu.

  • Mięso i warzywa wyjąć, ostudzić, pokroić w drobną kostkę.

  • 2 żółtka roztrzepać i wymieszać z porto.

  • Do bulionu dodać wątróbki, warzywa, kurczaka i porto z żółtkami.

  • Doprawić Pieprzem i Solą.

  • Zupę rozlać do żaroodpornych miseczek, wypełniając je do 3/4 wysokości.

Oceny i komentarze: 0