Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Placuszki z cukini

Składniki
Porcja dla: 6 osób
Sposób przygotowania
  • Cukinie (wraz ze skórką) zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odstawić na 20 minut i odsączyć nadmiar wody.

  • Posiekać szczypiorek i natkę, fetę drobno pokruszyć.

  • Do miski wsypać szczypiorek, natkę, fetę, bazylię, paprykę i po szczypcie pieprzu i soli.

  • Dodać mąkę i wymieszać.

  • Stale mieszając powoli, dodawać ubite widelcem jajka.

  • Do połączonej masy dodać cukinię i ponownie wymieszać.

  • Na rozgrzaną oliwę kłaść łyżkę cukiniowego ciasta, spłaszczyć wierzch łyżką.

  • Placuszki smażyć na złoty kolor, ok. 2 minuty z każdej strony.

  • Podawać gorące obficie skropione sokiem z limonki.

Oceny i komentarze: 0