Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Winna zapiekanka z cukini

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Cukinie (razem ze skórą) pokroić w plastry o grubości jednego centymetra.

  • Na patelnię wlać ok. 2 cm oliwy, wrzucić pokrojone w plasterki ząbki czosnku i delikatnie podsmażyć.

  • Czosnek wyjąć i na tej samej oliwie obsmażyć plastry cukini a następnie pokrojone w krążki cebule.

  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. i pokroić w plastry.

  • W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami: cukinie, cebule, pomidory.

  • Każdą warstwę delikatnie posolić, posypać czosnkiem granulowanym i bazylią.

  • Całość polać winem, przykryć, wstawić do piekarnika i zapiekać ok. 30 min.w temp. 180°C.

  • Podawać z ryżem.

Oceny i komentarze: 0