Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Łosoś marynowany z cytryną i estragonem

Smażony łosoś doprawiony cytryną i estragonem, podawany z majonezem czosnkowym.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
  • Ostrym nożem zrób 2 płytkie nacięcia w skórze łososia. Włóż do naczynia stroną ze skórą do dołu i posyp estragonem.

  • Łososia polej sokiem z cytryny, 2 łyżkami oleju i posól do smaku. Odstaw całość na 20 minut. W międzyczasie zmieszaj majonez z czosnkiem granulowanym, dopraw do smaku solą i odstaw.

  • Rozgrzej na patelni pozostałe 3 łyżki oleju, połóż rybę stroną ze skórą do dołu i smaż przez 4 minuty.

  • Odwróć rybę i smaż drugą stronę przez 2-3 minuty, w zależności od rozmiaru ryby.

  • Podawaj z młodymi ziemniaki, sałatą i majonezem czosnkowym.

Oceny i komentarze: 0