Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Smażone śledzie marynowane

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Śledzie oprószyć solą i pieprzem.

  • Wstawić do lodówki na 2 dni.

  • Cebulę pokroić w cienkie plasterki.

  • Olej rozgrzać na patelni.

  • Filety obtaczać w mące, kłaść na rozgrzany tłuszcz.

  • Smażyć przez kilka minut z obu stron na złoty kolor.

  • Ocet zagotować ze szklanką wody i wszystkimi przyprawami.

  • Usmażone śledzie układać warstwami w szklanej salaterce, przekładając je cebulą.

  • Zalać gorącą zalewą.

  • Dobrze wystudzić.

Oceny i komentarze: 0