Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

La cotriade (ryba po bretońsku)

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Cebule drobno pokroić, w dużym garnku podsmażyć na maśle, rozprowadzić w 1 1/2 l wody, posolić, popieprzyć, dodać tymianek, listek laurowy, majeranek, trybulę oraz rozgnieciony ząbek czosnku.

  • Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na ćwiartki, ugotować na półmiękko w wodzie z przyprawami.

  • Filety opłukać pod bieżącą wodą, pokroić na kawałki średniej wielkości i ugotować w wywarze.

  • Łyżką cedzakową wyjąć ziemniaki i rybę, rozłożyć na ogrzanym talerzu, podlać niewielką ilością wywaru.

  • Pozostały wywar przecedzić i oddzielnie podać do ryby jako zupę.

Oceny i komentarze: 0