Krewetki Miso i kurczak Yakitori z papryką shishito

20MIN
Czas przygotowania
35MIN
Czas gotowania
14
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • Glazura z miso i sake:
  • 125 ml wody
  • 75 ml octu ryżowego
  • 50 g brązowego cukru
  • 50 ml mirin
  • 50 ml sake
  • 3 łyżki białej pasty miso
  • 1 łyżeczka Cebula granulowana w torebce
  • 1/2 łyżeczki Imbir mielony
  • 1/2 łyżeczki Sól morska
  • Szaszłyki yakitori z krewetkami i papryczkami shishito:
  • 450 g dużych krewetek, obranych i oczyszczonych
  • 25 papryczek shishito lub innych średnio ostrych zielonych papryczek
  • bambusowe patyczki do szaszłyków o długości ok 15 cm

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy