Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Frytowane kostki ryby

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Rybę pokroić w 2 cm kostkę.

  • Żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, sherry, sos sojowy, 1 łyżkę wody oraz 1 1/2 łyżki przyprawy kuchni chińskiej wymieszać tak aby powstało ciasto.

  • Czosnek drobno posiekać, wymieszać z miodem, sherry, sosem sojowym i olejem sezamowym.

  • Rozgrzać tłuszcz. Kostki ryby zanurzać w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu, porcjami na złoty kolor.

  • Wyjąć i osączyć.

  • Kostki ryby podawać polane sosem.

Oceny i komentarze: 0