Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Polędwiczki wieprzowe ze śliwkami i jabłkami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Polędwiczki pokroić w plastry.

  • Sos odparować aż lekko zgęstnieje.

  • Mięso podawać z sosem i podsmażonymi jabłkami.

  • Na 2 łyżkach oliwy obsmażyć mięso, dodać posiekaną szalotkę i 1 łyżeczkę rozmarynu.

  • Przykryć i dusić na małym ogniu.

  • Obrać pomarańczę, zostawić kawałek skórki o długości 3 cm.

  • Z pomarańczy wycisnąć sok i razem z octem wlać do garnka z mięsem.

  • Dodać wydrylowane śliwki, kawałek skórki z pomarańczy oraz sól i pieprz do smaku.

  • Przykryć i dusić 20 minut.

  • Jabłka pokroić w ćwiartki i wraz z resztą rozmarynu podsmażyć na pozostałej oliwie, aż się zrumienią.

  • Gotowe polędwiczki wyjąć z garnka, trzymać w cieple.

Oceny i komentarze: 0