Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Ryba po grecku - tradycyjna potrawa wigilijna

Trudno wyobrazić sobie wigilijny obiad bez tradycyjnej potrawy, jaką jest - Ryby po grecku. To flagowe danie, które gości w każdym domu. Odpowiednia mieszanka przypraw sprawi, że Twoja ryba po grecku będzie zawsze aromatyczna i soczysta. Nasza propozycja na rybę po grecku smakuje idealnie zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Warzywa zetrzeć na tarce jarzynowej, posiekać dwie cebule.

  • Warzywa i cebule dusić na patelni na małym ogniu ok.15-20 minut.

  • Kostki ryby posolić i obtoczyć w mące, następnie usmażyć.

  • Do duszonych warzyw dodać pomidory z puszki, doprawić do smaku solą, pieprzem białym, cukrem i zagotować.

  • W naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę, przykryć duszonymi warzywami.

  • Zapiekać ok.25-35 minut w temp. 200° C.

Oceny i komentarze: 0