Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pasztet cielęcy z grzybami

Składniki
Porcja dla: 6 osób
Sposób przygotowania
  • Cielęcinę pokroić na kawałki, podsmażyć dodać surowy boczek, cebulę, wątróbkę, ziele angielskie, liście laurowe, i dusić ok. 70 minut, podlewając wodą.

  • Pod koniec dodać bułkę, przyprawę pasztet szlachecki, odstawić do wystudzenia.

  • Mięso zmielić trzykrotnie przez maszynkę, dodać jaja, podsmażone grzyby, doprawić solą i pieprzem.

  • Masę włożyć do foremki wyłożonej wędzonym boczkiem.

  • Piec 60 minut w temp. 175st.

Oceny i komentarze: 0