Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Bakłażan nadziewany jagnięciną i szpinakiem

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Bakłażana kroimy na pół wzdłuż i wycinamy środek następnie oprószamy solą i odstawiamy na 10 min.

  • Mięso mielimy dwa razy na grubym oczku, cebulę i czosnek kroimy w kostkę.

  • Szpinak odcedzamy kroimy na mniejsze kawałki i smażymy z cebulką i czosnkiem.

  • Szpinak dodajemy do mięsa mielonego doprawiamy do smaku i dodajemy jajko i masło – porządnie wyrabiamy.

  • Farsz mięsny układamy w wydrążonym bakłażanie i wkładamy do pieca na 30 min w temp. 175° C.

  • W połowie pieczenia posypujemy startym serem kozim.

Oceny i komentarze: 0