Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Udziec z indyka nadziewany

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Udziec wytrybować z kości, delikatnie rozbić (uważać, aby nie uszkodzić skóry), natrzeć dokładnie przyprawą do indyka i odstawić w chłodne miejsce.

  • Pieczarki pokroić, poddusić na 1 łyżce masła i zmielić razem z jajkami i żółtym serem.

  • Do otrzymanej masy dodać resztę masła, natkę pietruszki, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać.

  • Na środek udźca nałożyć masę i zszyć (lub związać).

  • Udziec obsmażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do brytfanki, podlać 1/3 szklanki wody.

  • Piec pod przykryciem, w piekarniku rozgrzanym do 180° C przez ok.1,5 godz.

Oceny i komentarze: 0