Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa grochowa

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Groch zalać zimną, przegotowaną wodą i odstawić na 8 godzin.

  • Podawać z grzankami.

  • Odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości.

  • Miękki groch przetrzeć przez sito.

  • Posolone i ugotowane (w 1,5 l wody) warzywa przetrzeć przez sito razem z wywarem i połączyć z grochem.

  • Boczek pokroić w dużą kostkę i podsmażyć.

  • Na tłuszczu wytopionym z boczku usmażyć cebulę.

  • Cebulę oprószyć mąką, wymieszać, rozprowadzić małą ilością zimnej wody i wlać do zupy.

  • Doprawić Solą, Pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i Ziołami.

  • Posypać skrawkami boczku.

Oceny i komentarze: 0