Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Prowansalska zupa jarzynowa

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Fasolę (namoczyć w zimnej wodzie i pozostawić na noc).

  • Podawać z grzankami.

  • Gotować przez 45 min w osolonej wodzie, odcedzić.

  • Warzywa drobno pokroić.

  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i usunąć nasiona.

  • 1,5 l wody zagotować, włożyć pokrojone warzywa (z wyjątkiem cukinii), fasolę, pomidory, przyprawić solą i gotować 15 min. po czym dodać cukinię.

  • Po kolejnych 15 min. dodać makaron i gotować jeszcze 10 min.

  • Bazylię, czosnek utrzeć z parmezanem i stale mieszając dodawać po kropli oliwę.

  • Następnie rozprowadzić wywarem, aż powstanie rzadki sos.

  • Całość dodać do wywaru i wymieszać.

Oceny i komentarze: 0