Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Krupnik wiosenny

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Kaszę umyć zalać 3 szklankami zimnej wody, dodać łyżkę masła, łyżeczkę soli, ugotować mieszając od czasu do czasu.

  • Marchewkę, pietruszkę, selera drobno pokroić i podsmażyć na reszcie masła.

  • Warzywa zalać 4 szklankami wody, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, łyżeczkę soli i ugotować.

  • Gdy kasza zacznie mięknąć połączyć zawartość obu naczyń, zagotować, doprawić solą, pieprzem.

  • Dodać śmietanę i Natkę Pietruszki.

Oceny i komentarze: 0