Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa holenderska i ciastka warzywne

Choć brzmi tajemniczo, jest zupą prostą i łatwą w przygotowaniu. Sycąca i lekko ostra, odpowiednio podana staje się zupą wykwintną. Jeśli raz jej spróbujesz z pewnością często będzie gościła na Twoim stole.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Sposób przygotowania zupy holenderskiej

  • W garnku podsmażamy na maśle pokrojone ziemniaki z porem, zalewamy bulionem i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Następnie dodajemy musztardę, majeranek i śmietanę. Wszystko blendujemy.

  • Zupę na talerzu dekorujemy podsmażonym boczkiem i natką pietruszki.

  • Sposób przygotowania ciasteczek z warzywami

  • Ciasto dzielimy na 8 kwadratów. Z każdego wykrajamy kwadracik o wymiarach 2x2cm. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Ciasto pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.

  • Ziemniaki i fasolę szparagową gotujemy, aż będą miękkie. Pozostałe warzywa podsmażamy na patelni na maśle. Dodajemy ziemniaki, fasolę i przyprawy. Wszystko razem mieszamy.

  • Gotowy farsz układamy na cieście przykrywając go małymi kwadracikami.

Oceny i komentarze: 0