Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sos holenderski

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Masło pokroić na kawałki.

  • W rondlu zagotować 2 łyżki wody z octem, solą i pieprzem i wstawić do gorącej kąpieli wodnej.

  • Dodawać żółtka delikatnie ubijając, aż powstanie pianka.

  • Wówczas rondel wyjąć z kąpieli wodnej i cały czas ubijając dodawać kawałki masła.

  • Jeśli sos jest za gęsty dodać 1-2 łyżki wody.

  • Doprawić sos sokiem z cytryny i podawać gorący.

  • Uwaga, jeśli sos wystygnie, podgrzewać go w kąpieli wodnej stale mieszając.

Oceny i komentarze: 0