Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zrazy zawijane tradycyjne

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Płaty mięsa rozbić tłuczkiem.

  • Cebule, ogórki pokroić w słupki, boczek w plasterki i ułożyć je na mięsie.

  • Całość zwinąć, spiąć i obsmażyć.

  • Zrazy przełożyć do rondla, zalać bulionem i szklanką wody.

  • Dodać przyprawę do mięsa duszonego i liście laurowe.

  • Dusić ok. 1 godziny 10 minut przed końcem duszenia wymieszać mąkę ze śmietaną i połączyć z sosem.

  • Zrazy podawać z kaszą lub ziemniakami.

Oceny i komentarze: 0