Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Wołowina po burgundzku

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Marchew, selera, pory, duże cebule pokroić w plasterki.

  • Mięso pokroić w kostkę.

  • Ułożyć w naczyniu wraz z gałązkami natki i ziołami prowansalskimi.

  • Dodać czosnek.

  • Całość zalać winem i odstawić na kilka godzin.

  • Zamarynowane, odsączone mięso podsmażyć i przełożyć do rondla.

  • Dodać warzywa, pokrojony w kosteczkę boczek, wino z marynaty i paprykę ostrą.

  • Dusić ok. 2 godzin. 20 minut przed końcem duszenia włożyć do rondla małe cebulki, wymieszać.

  • Podawać z bagietką.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas marynowania mięsa

Oceny i komentarze: 0