Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Lazania mięsna zapiekana z beszamelem

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Z masła i mąki przyrządzamy zasmażkę jasną i stopniowo rozprowadzamy ją mlekiem tak jak sos beszamelowy. Doprawiamy do smaku gałka muszkatołową, solą i pieprzem.

  • Mięso mielimy dwa razy w maszynce i smażymy z cebulką i czosnkiem pokrojonym w kostkę, doprawiamy do smaku solą pieprzem i ziołami, a następnie zalewamy sosem pomidorowym.

  • Ser trzemy na grubym oczku.

  • Przekładamy w blaszce na przemian sos, makaron, farsz, makaron itd..

  • Pieczemy w temp. 160 ˚C ok. 50 minut.

Oceny i komentarze: 0