Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Fasolę zalać zimną wodą i moczyć przez 8 godz.

  • Ugotować w wodzie, w której się moczyła i pozostawić do ostygnięcia (nie odcedzać).

  • Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać 1,5 łyżki przyprawy i dusić ok. 1 godz. (mięso mielone wystarczy obsmażyć).

  • Na pozostały ze smażenia olej włożyć pokrojone w kostkę paprykę i cebulę.

  • Po 3 min. smażenia dołożyć pomidory i wszystko dusić 10 min.

  • Przełożyć do garnka z mięsem, dodać odcedzoną fasolę, doprawić przyprawą lub solą i dusić do miękkości mięsa.

Oceny i komentarze: 0