Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kanapki ze stekiem w stylu amerykańskim z nutą whiskey

Ciabatta ze stekiem w stylu BBQ z dodatkiem whisky. Podana z czerwoną cebulą.

Składniki
Porcja dla: 6-8
Sposób przygotowania
  • Zawartość saszetki Kamis Grill Karkówka wymieszaj z olejem, whiskey i octem winnym z białego wina. Część marynaty odlej na później do posmarowania mięsa.

  • Dodaj cienko pokrojone steki z polędwicy wołowej i dokładnie wymieszaj je z marynatą.

  • Przykryj i odstaw mięso na 15 minut do zamarynowania, a dla lepszego efektu wstaw do lodówki na całą noc.

  • Grilluj wołowinę na ruszcie, aż będzie upieczona tak, jak lubisz.

  • W połowie pieczenia obróć steki i posmaruj je pozostałą marynatą.

  • Grilluj cebulę na ruszcie przez 2-3 minuty.

  • Kiedy steki będą już upieczone, pokrój je i podaj w zrumienionej ciabattcie z dodatkiem ugrillowanej cebuli.


  • Wejdź na naszą stronę, żeby odkryć więcej przepisów, porad, filmów i inspiracji >

Oceny i komentarze: 0