Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Żeberka z rusztu

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Żeberka pokroić na porcje.

  • Wymieszać imbir, oregano, paprykę, tymianek, bazylię, przyprawę do grilla, sól i pieprz.

  • Mieszanką przypraw natrzeć żeberka.

  • Przykryć i odstawić na godzinę.

  • Podpiec na grillu lub w piekarniku.

  • Olej wymieszać z sosem sojowym, wiśniówką i płynnym miodem.

  • Przygotowaną zaprawą natrzeć ostudzone żeberka.

  • Piec na ruszcie, smarując zaprawą i obracając od czasu do czasu, aż mięso się zarumieni.

Oceny i komentarze: 0