Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Wieprzowina miejskich rajców z Koblencji

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Wino wymieszać z octem, dodać grubo posiekaną cebulę, ziarenka pieprzu, jagody jałowca, goździki oraz listek laurowy.

  • Do mięsa podać ziemniaczane krokiety i zieloną fasolkę ze skwarkami.

  • Do przyrządzonej w ten sposób bejcy włożyć mięso i zostawić w niej 2-3 dni.

  • Od czasu do czasu odwrócić mięso na drugą stronę.

  • Po tym czasie mięso wyjąć z bejcy, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.

  • Bejcę przecedzić i zachować.

  • Mięso natrzeć solą i pieprzem, posmarować ze wszystkich stron musztardą, mocno obsmażyć na tłuszczu w brytfannie.

  • Dodać perłową cebulkę i ziołowe masło, rozprowadzić przecedzoną bejcą.

  • W tym sosie udusić mięso do miękkości.

  • Sos doprawić śmietaną, ewentualnie dodać sól i pieprz.

Oceny i komentarze: 0