Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Stek ze schabu w ostrej marynacie chili

Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Kotlety ze schabu oczyść, umyj i osusz. Jeśli mają warstwę tłuszczu zostaw ją. Delikatnie je rozbij.

  • Olej wymieszaj z octem, miodem, Chili i Curry.

  • Czosnek rozetrzyj ze szczyptą soli. Dodaj do marynaty. Zanurz w niej kotlety. Wstaw do lodówki na 24 godziny.

  • Opiekaj na ruszcie grilla przez kilka minut z każdej strony.

  • W trakcie pieczenia posmaruj każdy kawałek mięsa odrobiną marynaty.

  • Przed podaniem połóż na kotlecie po plasterku ziołowego masła.

  • Masło ziołowe: Natkę umyj i osusz. Drobno posiekaj. Wymieszaj dokładnie z miękkim masłem i czosnkiem. Dopraw do smaku pieprzem cytrynowym i świeżo mieloną solą morską. Rozłóż na kawałku pergaminu i zwiń w rulon. Odstaw do schłodzenia.

Oceny i komentarze: 0