Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczeń w orzechowej panierce

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem.

  • Twarożek wymieszać z bułką tartą, orzechami, mlekiem i szczyptą soli.

  • Masą równomiernie posmarować mięso.

  • Cebulę obrać i posiekać.

  • Zeszklić na oleju, wymieszać z Jałowcem, ziarnami pieprzu i połamanymi liśćmi laurowymi.

  • Dno brytfanki posmarować olejem, wyłożyć cebulę z przyprawami, na cebuli położyć przygotowane mięso.

  • Przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C.

  • Piec ok. 1godz. Ok. 15min. przed końcem pieczenia odkryć.

Oceny i komentarze: 0