Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Karkówka korzenna w sosie miodowo piwnym

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Karkówkę natrzeć marynatą korzenną, naszpikować goździkami, posmarować olejem.

  • Odstawić na 24 godziny, cebulę pokroić w piórka, włożyć razem z karkówką do brytfanny, wstawić do piekarnika i piec w 165 st. ok. 100 minut podlewając wodą.

  • Sos uzyskany podczas pieczenia przelać do rondelka, dodać czerwone wino, miód, piwo, ziarenka z owoców kardamonu, gotować na małym ogniu ok. 20 minut, zagęścić zasmażką z masła i mąki, doprawić do smaku solą i pieprzem.

  • Pokrojoną na cienkie plastry karkówkę podawać z sosem.

Oceny i komentarze: 0