Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gulasz z kiszoną kapustą

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć i przełożyć do rondla.

  • Posiekane cebule udusić na smalcu, dodać paprykę i koncentrat pomidorowy.

  • Całość wymieszać z mięsem, zalać 1 szklanką bulionu i dusić ok. 1 godziny.

  • Kapustę wypłukać w zimnej wodzie, odcisnąć, posiekać i wymieszać z mięsem.

  • Dodać kminek, czosnek, Przyprawę do Gulaszu i drugą szklankę bulionu.

  • Dusić ok. 20 minut.

  • Podawać z chlebem lub kopytkami.

Oceny i komentarze: 0