Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Ziemniaki z bakłażanem, szkockim łososiem i pomidorami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, schłodzić i pokroić w plasterki.

  • Bakłażana pokroić w plasterki, namoczyć w wodzie z solą, osuszyć, a następnie grillować z każdej strony doprawiając pieprzem i oliwą z oliwek.

  • Pomidory pokroić w plastry i oprószyć ziołami, a ser halumi zetrzeć na cienkie płatki.

  • Blaszkę do pieczenia wysmarować masłem.

  • Ułożyć warstwy warzyw zaczynając od bakłażana, następnie ziemniaki, łosoś i pomidory.

  • Każdą warstwę posypać serem.

  • Podać z chatneyem z pomidorów (sparzone pomidory - bez komór nasiennych lekko karmelizujemy z octem winnym, anyżem, kolendrą i gorczycą w ziarnach i po ostygnięciu dodajemy posiekane listki bazylii.

Oceny i komentarze: 0