Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Szafranowe gnocchi ze szpinakiem i serem pleśniowym

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i następnie mielimy w maszynce do mięsa 2 razy.

  • Dodajemy przesianą mąkę i całe jajo.

  • Mieszamy dodając roztopione masło i sól morską.

  • Następnie formujemy gnocchi i gotujemy w wodzie osolonej z szafrane

  • Hartujemy w wodzie z lodem i przelewamy oliwą z oliwek tak by nam się nie posklejały.

  • Na patelni smażymy cebulę drobno posiekaną w kostkę z Suszoną papryką w płatkach Kamis; dodajemy karczochy pokrojone w ćwiartki oraz ugotowane gnocchi i szpinak.

  • Doprawiamy do smaku solą morską i pieprzem czarnym.

  • Po zdjęciu patelni z ognia dodajemy drobno pokrojony ser pleśniowy.

  • Delikatnie mieszamy.

Oceny i komentarze: 0