Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Hiszpańskie empanadas

Składniki
Porcja dla: 6-7 osób
Sposób przygotowania
  • Drożdże rozpuścić w mleku, dodać cukier, mąkę żółtko i masło.

  • Smarujemy pozostałym żółtkiem, pieczemy w piekarniku 20 minut w temp. 200°C lub smażymy na oleju.

  • Wszystkie składniki wyrobić na jednolite ciasto.

  • Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie z oliwek.

  • Dodać czosnek i paprykę pokrojoną w kostkę; następnie wymieszać z mięsem i doprawić do smaku.

  • Usmażyć.

  • Do farszu dodajemy jajka i kwaśną śmietanę.

  • Delikatnie mieszamy.

  • Ciasto rozwałkowujemy na 4 placki o średnicy 15 cm, na środku każdego kładziemy porcję farszu i składamy na pół.

  • Zlepiamy brzegi (widelcem).

Oceny i komentarze: 0