Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Salsa Pizzaiola

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Obraną cebulę i czosnek posiekać drobno.

  • Odsączyć pomidory, a sok z nich zachować.

  • Pomidory drobno pokroić.

  • W rondlu rozgrzać oliwę i mieszając zeszklić w niej cebulę, następnie dodać czosnek i smażyć jeszcze 2 minuty.

  • Do rondla z cebulą włożyć pomidory, wlać sok i dodawać wszystkie pozostałe składniki.

  • Sos zagotować, zredukować ogień i gotować nadal stale mieszając ok 1 godziny.

  • os powinien mieć konsystencję gęstej pasty.

  • Z sosu wyjąć listek laurowy, doprawić do smaku solą i cukrem.

  • Sos ten można podawać do wszystkich rodzajów makaronów.

Oceny i komentarze: 0