Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pikantny sos z papai i ananasa

Ten tropikalny sos uzyskuje swój ostry smak dzięki papryce jagodowej z Peru. Może służyć jako kolorowy dodatek do chipsów tortilla, quesadilli, grillowanego mięsa i owoców morza.

Podawaj sos jako dodatek do chipsów tortilla, chipsów warzywnych lub platanowych. Świetnie smakuje również jako dodatek do quesadilli, tamales, tacos z owocami morza lub grillowanego kurczaka i ryby.

Składniki
Porcja dla: Przepis na 2 i 1/2 szklanki sosu lub 10 porcji po 1/4 szklanki.
Sposób przygotowania
  • Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Przykryj.

  • Przed podaniem przechowuj w lodówce.

Porady Gotowanie

Pasta z papryki jagodowej jest znana również jako pasta z ostrej żółtej papryki. Można ją kupić w sklepach z żywnością południowoamerykańską, specjalistycznych sklepach internetowych lub w supermarketach w dziale z żywnością południowoamerykańską.

Oceny i komentarze: 0