Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka ze szparagów z mozzarellą

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Obrane szparagi pokroić ukośnie, na kawałki o długości ok. 8 cm, i ugotować – osobno – w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru.

  • Białe szparagi gotować 15-20 minut, a zielone ok. 10 minut.

  • Wyjąć i dokładnie osączyć.

  • Zdjąć skórkę z pomidorów, usunąć pestki i pokroić w kostkę.

  • Mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić w plastry.

  • Zrobić sos winegret: ocet wymieszać z solą, świeżo zmielonym pieprzem, cukrem, bazylią i oliwą.

  • Białe i zielone szparagi dekoracyjnie ułożyć na półmisku, posypać pomidorami, dodać mozzarellę i polać sosem winegret.

  • Podawać z bagietką.

Oceny i komentarze: 0