Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka z buraków

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Buraki i jabłka umyć, obrać, zetrzeć na drobnych oczkach tarki do warzyw i dokładnie razem wymieszać.

  • Ocet i musztardę wymieszać z jogurtem i olejem, polać nim starte buraki i jabłko, dodać zioła do sałatek, czosnek i dokładnie razem wymieszać.

  • Odstawić na 15 minut.

  • Sałatę głowiastą oczyścić, porozdzielać na liście, umyć pod bieżącą zimną wodą, osuszyć.

  • Liście rozłożyć w formie wieńca w salaterce, nałożyć sałatkę z buraków i obsypać z wierzchu włoskimi orzechami.

Oceny i komentarze: 0