Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pasztet z sandacza z leśnymi grzybami

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Sandacza dwukrotnie przepuścić przez maszynkę na drobnym sitku.

  • Grzyby umyć, zblanszować, podsmażyć.

  • Podsmażone grzyby wymieszać z rybą, dodać jaja, śmietanę, brandy i doprawić solą morską z pieprzem oraz pieprzem cytrynowym.

  • Całość wymieszać, tak by powstała jednolita masa.

  • Podłużną formę do pasztetów wyłożyć folią spożywczą, włożyć masę.

  • Całość szczelnie zawinąć folią spożywczą wstawić do brytfanny wypełnionej wodą, przykryć i piec w temp. 160-170 przez 60 min.

  • Pozostawić do wystudzenia, kroić na cienkie plastry.

Oceny i komentarze: 0