Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Mintaj w śmietanie z ziemniakami

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Filety opłukać, pokroić na duże kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

  • Pokrojoną w kostkę cebulę dusić przez chwilę na maśle, dodać obrane i pokrojone w plastry ziemniaki, a następnie dodać kawałki ryby.

  • Wszystko razem dusić przez 5 min. stale mieszając.

  • Następnie zalać wodą, dodać wino, przyprawę i gotować przez 20 min.

  • Filety wyjąć, trzymać w cieple.

  • Mąkę rozrobić w zimnej wodzie, dodać do sosu, gotować jeszcze 8 min.

  • Na koniec wymieszać ze śmietaną i koperkiem oraz doprawić solą i pieprzem.

  • Rybę podawać polana sosem.

Oceny i komentarze: 0