Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Łosoś w orzechowej skórce

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

  • Szalotkę oczyścić i pokroić w drobną kostkę, połączyć z drobno pokrojonymi pomidorami, doprawić octem, cukrem, pieprzem, solą i podgrzać.

  • Powstały sos podawać do ryby razem z sałatką z cukinii.

  • Jajko roztrzepać.

  • Filety obtaczać w mące, jajku następnie w orzechach.

  • Rybę smażyć na 8 łyżkach oleju ok. 10 min.

  • Cukinie umyć i pokroić w plastry.

  • Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w ósemki.

  • Sałatę umyć, osączyć następnie porwać na nieduże kawałki.

  • Sałatę, jabłka, cukinię wymieszać i przełożyć na talerz.

  • Z 1 łyżki octu, 2 łyżek oleju, soli i pieprzu przygotować sos, następnie polać nim sałatkę.

Oceny i komentarze: 0