Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Chłodnik ze skarmelizowanego ananasa

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Małe kawałki ananasa obtaczamy w syropie klonowym doprawiając imbirem i ziarenkami kardamonu.

  • Owoce grillujemy. Miksujemy i odstawiamy do wystygnięcia.

  • Połowę przestygniętej masy mieszamy z jogurtem.

  • Krewetki marynujemy w oliwie z przyprawą 5 smaków Kamis i krótko grillujemy.

  • Chłodnik nalewamy do wysokiej szklanki lub pucharka, do połowy masę z jogurtem, druga połowę sam ananas.

  • Dekorujemy siekaną kolendrą lub bazylią a na rancie zawieszamy grillowane krewetki.

Oceny i komentarze: 0