Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Burgery łososiowe z sosem majonezowo-jogurtowym

Przepis zaprezentowany w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Jogurt wymieszać z majonezem. Dodać pokrojone w drobną kostkę 2 ogórki małosolne, posiekany koperek i skórkę z cytryny. Doprawić solą morską, suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią oraz zmielonym lub utłuczonym w moździerzu zielonym pieprzem.

  • Filet z łososia umyć, osuszyć i położyć na aluminiowych tackach. Grillować przez chwilę (ok. 2-3 minuty) z każdej strony. Doprawić solą i zmielonym lub utłuczonym w moździerzu zielonym pieprzem.

  • Bułki przekroić, lekko zrumienić na grillu. Na dolnej części bułki położyć liść sałaty, łososia, sos majonezowy, pokrojonego w plastry ogórka małosolnego, liść sałaty i przykryć drugą połówką bułki. Serwować od razu.

Oceny i komentarze: 0