Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pomidory z anchois

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę, usunąć pestki i pokroić w kawałki.

  • Ogórka obrać ze skórki, przekroić wzdłuż, łyżeczką wyjąć pestki, pokroić w półplasterki.

  • Anchois pokroić w cienkie paski.

  • Mozzarellę pokroić w paski.

  • Przygotować sos: wymieszać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, bazylię, sól i pieprz.

  • Na talerzu ułożyć pomidory, ogórka, anchois i mozzarellę.

  • Polać sosem.

  • Podawać z bagietką.

Oceny i komentarze: 0