Pad Thai z Krewetkami

25MIN
Czas przygotowania
15MIN
Czas gotowania
16
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 800 g

Składniki

  • 200 g makaronu ryżowego wstążki
  • 2 szalotki pokrojone w piórka
  • 75 g marchewki pokrojonej w cienkie słupki
  • 75 g papryki czerwonej pokrojonej w paski
  • 75 g kiełek z fasoli
  • 2 łyżki oleju
  • 300 g średnich krewetek surowych
  • 2 jaja rozmieszane
  • Sos:
  • 1 opakowanie Kuchnia Tajska Tajskie Curry
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • Do podania:
  • 2 łyżki świeżej kolendry posiekanej
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych posiekanych
  • ½ limonki pokrojona w cząstki

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy