Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gulasz cynamonowy

Składniki
Sposób przygotowania
  • Mięso oczyść, opłukaj i osusz. Pokrój w równą, średnią kostkę.

  • Obsmażaj mięso w głębokim rondlu na mocno rozgrzanym oleju, do momentu aż się dobrze skarmelizuje. Podlej winem i smaż jeszcze kilka minut aż trochę odparuje.

  • Dodaj pokrojony w plasterki czosnek, kmin rzymski, cynamon i posiekane w kostkę pomidory. Dolej wody tak aby przykryła mięso. Gotuj do momentu aż mięso będzie miękkie.

  • Dopraw chili, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Przed podaniem dodaj do gulaszu posiekaną drobno świeżą kolendrę.

Oceny i komentarze: 0